Какво търсите?

Хигиенни практики при хранителни продукти по FSMA

Запознайте се с изискванията за хигиена на храните и превантивен контрол по FSMA и начините за намаляване на рисковете за храните чрез обучението по хигиенни практики при хранителни продукти по FSMA от SGS.
Запознайте се с изискванията за хигиена на храните и превантивен контрол по FSMA и начините за намаляване на рисковете за храните чрез обучението по хигиенни практики при хранителни продукти по FSMA от SGS.

Правилата за превантивен контрол по FSMA за храни, предназначени за консумация от човека, определят обучението по хигиена на храните като основно изискване за лицата, които произвеждат, обработват, пакетират или боравят с храни. Този курс представлява въведение в изискванията за хигиена на храните по FSMA.

Защо да изберете обучението по хигиенни практики при хранителни продукти по FSMA от SGS?

Този курс ще ви помогне:

  • да придобиете представа за основните елементи на изискванията за хигиена на храните и превантивен контрол на FSMA, свързани с производството и производствения персонал;
  • да разберете изискванията за поддържане на работна среда, която свежда до минимум риска, дължащ се на опасностите за храните.

Надеждно обучение по хигиенни практики при хранителни продукти по FSMA от водещ организатор на курсове

В качеството ни на лидер в областта на професионалното обучение, ние ви предлагаме несравними експертни познания в областта на изискванията за превантивен контрол за храни, предназначени за консумация от човека, по FSMA.

Информация за курса:

  • Времетраене на курса: Един ден
  • Методология на провеждане: присъствено обучение, виртуално (онлайн) обучение, провеждано от инструктор 
  • Акредитация: SGS

След успешно завършване обучаващите се ще получат удостоверение от SGS.

Съдържание на курса

Модул 1: Въведение

  • Превантивен контрол за храни, предназначени за консумация от човека
  • Критични контролни точки (ККТ)
  • Превантивен контрол за храни, предназначени за консумация от човека – етапи
  • Програми за предварителни изисквания (PRP) и настоящи добри производствени практики
  • Цели на превантивния контрол за система за храни, предназначени за консумация от човека

Модул 2: Опасности във връзка с безопасността на храните

  • Опасности за храните – определение
  • Определяне на потенциалните опасности за храните
  • Категории опасности за храните:
    • биологични;
    • химически;
    • физически;
    • радиологични;
    • алергени.
  • Мониторинг на опасностите за храните

Модул 3: Здраве и хигиена на служителите

  • Превантивни мерки за запазване на безопасността на храните
  • Процедури за измиване на ръце
  • Добри практики за лична хигиена с цел запазване на безопасността на храните

Модул 4: Обработка и съхранение на храни

  • Получаване на предпазни мерки за проверка
  • Визуална проверка на доставките с камиони
  • Въведение в съхранението
  • Указания за съхранение

Модул 5: Преработка на храни

  • Как да контролираме безопасността на храните по време на преработката на храни и суровини
  • Петте принципа на безопасност на храните
  • Съоръжения и оборудване за почистване
  • Дезинфектанти и тяхното приложение
  • Програми за контрол за вредители
  • Поддръжка и калибриране на оборудване
  • Критични контролни точки

Свържете се с нас още днес, за да научите повече за обучението в областта на хигиената на храните по FSMA.

Свързани услуги

Други услуги

Свържете се с нас.

  • СЖС България ЕООД

бул. Цариградско Шосе 115Г Мегапарк, етаж 6, зона С София, 1784 България,

, 1784,

София, България