Skip to Menu Skip to Search Свържете се с нас. Bulgaria Интернет страници и езици Skip to Content

Многофазното измерване на потока непрекъснато измерва стойностите на потока на нефт, вода и газ поотделно по време на добива от сондажи.

През последните десетилетия нуждата от измерване на тези стойности на потока нарасна, тъй като отрасълът беше принуден да проучва икономическата жизнеспособност на резервоари, сондирани в миналото.

Понастоящем, технологиите осигуряват по-голяма точност и по-надеждни резултати в сравнение с получените някога при проучвателната фаза на по-стари сондажи. Полезен също и при оценката на нови нефтени находища, многофазният разходомер (MPFM) ви осигурява пълна картина за ефективността на сондажа с бърза диагностика и по-ниски разходи/изпитване на сондажа в сравнение с други методики.

Многофазен разходомер

SGS използва трето поколение многофазен разходомер Roxar 2600 като мобилно устройство с опростен и олекотен дизайн, с 80% по-лек от своите предшественици. С иновативната си технология Zector (авангардна обработка на сигнала, нова полева електроника и геометрия на електродите), той осигурява точно характеризиране на потока и е с интегрирано измерване на налягане, диференциално налягане и температура. Нерадиоактивната версия покрива повечето експлоатационни условия, а се предлага и гама-версия за специални приложения и високо съдържание на газ (GVF).

Обадете ни се, за да научите повече за услугите с многофазен разходомер от SGS.

пишете ни