Какво търсите?

SGS TRANSITNET – РЕШЕНИЕТО ЗА БРЕКЗИТ И РУСИЯ ЗА ПРЕВОЗВАЧИ, БРОКЕРИ И ТЪРГОВЦИ, ИНТЕРВЮ С УПРАВИТЕЛЯ НА СЖС БЪЛГАРИЯ Г-Н ДИМИТЪР МАРИКИН

December 09, 2020

БРЕКЗИТ ще доведе до големи промени за всички компании, които в момента внасят, изнасят, търгуват или транспортират стоки от и до Великобритания.

Когато преди това не е имало нужда от митнически декларации за търговия между Великобритания и по-голямата част от континентална Европа, след БРЕКЗИТ, всички тези пратки ще изискват митническа декларация. В контекста на БРЕКЗИТ митническият транзит дава възможност на компаниите да преместват освобождаването на пратките си от изходна и входна точка на ЕС / Великобритания до място, по-близо до местоназначението/ дестинацията на техните стоки, премахвайки необходимостта от извършване Процедури за внос преди стоките дори да са пристигнали в ЕС / Великобритания. Светът на митническите услуги може да бъде сложен и разочароващ. SGS TRANSITNET отнема сложността и неудовлетвореността на клиентите им, предлагайки им система с един прозорец, за да завършат митническите процедури, включително:

  • Пълен пакет експортни и транзитни документи за износ от Великобритания до ЕС и извън него

  • Задействане/отваряне на транзитни документи от 23 NCTS държави за вътрешността(внос) във Великобритания

  • Пълен пакет Експортни и транзитни документи за износ от Ирландия през Великобритания до континентална Европа и отвъд или само за Великобритания

  • Компетентен екип от транзитни експерти, мрежа за поддържане/асистиране вкл. Отстраняване на проблеми и митнически справки

 Друг важен аспект от новите услуги на SGS е транзитът (EPI + сертификат) от Беларус до страните от Евразийския икономически съюз (ЕИС), включително Беларус, Русия, Казахстан и Киргизстан. Това означава, че клиентите на TransitNet могат да подадат пълен пакет транзитни документи от България до тези страни от ЕИС в едно действие. Пълният  пакет от EPI и гаранционен сертификат на конкурентна цена ще бъде изключително привлекателен за българските компании. SGS е получила необходимите разрешения и статут, за да действа като отговорно лице за транзитни движения от Русия.

Предимствата на TransitNet :

  • ИНТЕРНАЦИОНАЛЕН ОБХВАТ: Клиентите на TransitNet могат да подават транзитни декларации от 24 държави в NCTS и от Беларус до други страни от режима на Евро-азиатския икономически съюз, включващ Беларус, Русия, Казахстан и Киргизстан.

  • 24/7 ПОМОЩ И СЪДЕЙСТВИЕ: Клиентите нa TransitNet могат да се възползват от денонощна помощ и съдействие по всички въпроси, свързани с техния транзит, създаден в системата. Нашият екип от над 200 митнически експерти е на разположение за отстраняване на проблеми, за съвети, независимо колко голяма или малка е темата.

  • МИТНИЧЕСКА ГАРАНЦИЯ: Клиентите на TransitNet НЕ СЕ НУЖДАЯТ от собствена митническа гаранция. Всички декларации, създадени в TransitNet, се подават с помощта на митнически гаранции на SGS в съответствие с Регламента за митническата територия. Това премахва всяка допълнителна финансова тежест за компаниите, които използват нашата услуга.

  • МУЛТИМОДАЛЕН И ЕФЕКТИВЕН: Потребителите на TransitNet могат да подават декларации за транзит при различни видове транспорт, включително автомобилен, железопътен, речен и въздушен. SGS също така има право на различни процедури за опростяване на митниците в различни страни, които гарантират по-плавен логистичен поток.

За повече информация, моля свържете се с нас:

transitnet.bulgaria@sgs.com тел: + 359 882 624089 ;

sales.transitnetbg@sgs.com  тел: + 359 884 710721 ;

Цялото интервю за Българска Транспортна Преса по темата за новите възможности на ТransitNet след БРЕКЗИТ и Руския транзит с  Управителя на СЖС България г-н Димитър Марикин може да прочетете по-долу, в раздел "Изтегляне".

Свържете се с нас.

  • СЖС България ЕООД

бул. Цариградско Шосе 115Г Мегапарк, етаж 6, зона С София, 1784 България,

, 1784,

София, България