Какво търсите?

SGS България e Одобрен Фумигатор на GAFTA

February 24, 2019

SGS България ЕООД е първата фирма в България, извършваща фумигационни услуги като одобрен Фумигатор от GAFTA, Асоциацията за търговия със зърно и фуражи, по техният нов стандарт за фумигация, версия 7.0.

Сертифицирана по стандарта GAFTA в началото на 2019 г., след успешен одит, SGS вече е включена в одобрения регистър на фумигаторите на GAFTA. GAFTA стартира стандарта, като преразглеждане на ръководството за GTAS Fumigation and Pest Control, през юни 2018 г. като част от амбициите си да повиши международните стандарти за фумигация на търговията със селскостопански стоки.

Сега, когато стоките се търгуват по договори на GAFTA, които включват Правилa No.132 за фумигация, трябва да се използва фумигатор от одобрения регистър. Намерението на GAFTA е до септември 2019 г., ревизираният стандарт за фумигация ver. 7.0 на GAFTA да бъдe задължителна клауза в договорите, когато се изисква фумигация.

SGS услуги за фумигация

SGS има дълга история в извършването на услуги за контрол на вредителите и фумигация в пристанища и логистични центрове по целия свят. Това включва обработката на товари, натоварени в морски плавателни съдове, шлепове и контейнери. Тези услуги отговарят на строгото национално и международно законодателство, на най-добрите практики и на световните стандарти за качество и безопасност.

Цялостните услуги за фумигация и управление на вредителите на SGS включват:

  • Фумигация на натоварени кораби
  • Колоризация на товари
  • Фумигация на складирани стоки
  • Дезинфекция и фумигация за хранително-вкусовата промишленост
  • Измерване на остатъчни количества газ

Като международна търговска асоциация с над 1800 членове в 95 страни, GAFTA има за цел да насърчава международната търговия със зърнени храни, фуражи и суровини, както и да защитава интересите на своите членове по света.

Повече подробности можете да намерите на www.gafta.com/fumigators, където може да изтеглите новия стандарт.

За повече информация, моля, свържете се с:

 

Anelia Andreeva

Agriculture, Food and Life (AFL) 

Consumer and Retail (CRS)

Business Manager

Auditor

 

SGS Bulgaria LTD

Megapark Business Centre, Floor 6, Office C

115G, Tsarigradsko Shosse Blvd.

1784 Sofia, Bulgaria

Phone:  +359 291 015

Fax: +359 298 18143

E-mail : anelia.andreeva@sgs.com

Свържете се с нас.

  • СЖС България ЕООД

бул. Цариградско Шосе 115Г Мегапарк, етаж 6, зона С София, 1784 България,

, 1784,

София, България