Skip to Menu Skip to Search Свържете се с нас. Bulgaria Интернет страници и езици Skip to Content

В резултат на наскоро проведено проучване, касаещо замърсяването със синтетични полимерни частици на бутилираната вода, SGS мобилизира своята международна мрежа от акредитирани лаборатории по ISO 17025, за да подпомогне компаниите, чиято основна дейност е бутилирането на питейна вода.

plastic water bottles

Посредством използването на методи, базирани на SEM-EDS (сканираща електронна микроспокия), лабораторните специалисти на SGS откриват наличието на пластмасови микрочастици на ниво микрометър.

Компанията създаде екип за бързо реагиране, който приема запитвания от цял свят денонощно, 7 дни в седмицата. SGS разполага с потенциала да обработи и анализира спешни проби в големи обеми.

Бързата реакция на групата в тази насока е породена от инициативата на Световната здравна организация (СЗО) да проучи потенциалните рискове от наличие  на пластмасата в питейната вода, след като направено мащабно проучване на някои от най-популярните световни марки бутилирана вода установи, че повече от 90% съдържат микрочастици пластмаса. Ефектът на тези частици върху човешкия организъм тепърва ще се установява, а потреблението на бутилирана вода в световен мащаб главоломно нараства.

Според обявените данни от изследването, анализа на 259 бутилки от 19 места в 9 страни от 11 различни марки е установил, че обикновено съдържанието е 10 пластмасови частици на литър бутилирана вода, която се продава в търговската мрежа. Въпреки че, сред изследваните марки вода, не присъстват български компании, е въпрос на време подобни проучвания да се направят и за нашия пазар.

Свържете се с нашата гореща линия за запитвания от цял свят: +41 22 739 95 25

За повече информация се свържете с:

СЖС България ЕООД

Бул. Цариградско Шосе 115Г
Мегапарк, етаж 6, зона C
София, 1784

Тел:  +359 291 015
Факс:+359 298 18143
Email: sgs.bulgaria@sgs.com