Skip to Menu Skip to Search Свържете се с нас. Bulgaria Интернет страници и езици Skip to Content

Доставяйте продукти и услуги за европейската и германската автомобилна индустрия; отговаряйте на стандарта VDA 6.x (Verband der Automobilindustrie).

За да се даде възможност за еднообразие в системите за управление на качеството на производителите на автомобили, фирмите за услуги и техните доставчици в европейската и германската автомобилна индустрия, е разработена серия от стандарти VDA 6.x. Тя се основава на стандарта ISO 9001 и следователно го допълва.

Предимства на VDA 6.x сертифициране

В допълнение към специфичното за отрасъла доказателство за качество, спазването на стандартите VDA предоставя:

  • Подобрен достъп до ключови немски и международни пазари
  • Повишено доверие в продукта/услугите Ви
  • Оптимизирана производителност
  • Оптимизирани процеси

За да демонстрират съответствие, нашите автомобилни експерти могат да одитират Вашата организация, съответствието на Вашите продукти и услуги, спрямо необходимите стандарти.

Какви са стандартите на VDA 6.x?

Днес серията VDA 6 включва три отделни стандарта.

VDA 6.1 – Одит на системата за управление на качеството: Серийно производство

Проектиран за производителите на превозни средства и части на превозното средство, VDA 6.1 се фокусира върху специфичните за процеса характеристики в производството. Въз основа на въпросник, 120 въпроса, за да се оцени Вашата система за управление на качеството, VDA 6.1 сертифицирането може лесно да се комбинира с ISO 9001 чрез същия одит на сертифициране.

VDA 6.2 – Одит на системата за управление на качеството: Услуги

Подходящ за сервизни компании в автомобилната индустрия, VDA 6.2 дефинира изискванията за системи за управление на качеството в автокъщи, инженерни офиси, спедитори и други подобни. Организациите, които избират VDA 6.2, могат да използват същия одит, за да постигнат сертифициране по ISO 9001.

VDA 6.4 – Одит на системата за управление на качеството: Производствено оборудване

Създаден за доставчици на производствено оборудване, VDA 6.4 е специално приспособен към производството на машини и оборудване. Освен това, одитите VDA 6.4 и ISO 9001 могат лесно да се комбинират.

Защо да изберете услугите за одит и сертификация от SGS?

Нашите специализирани одитни екипи предоставят експертен опит на световния пазар, а нашият опит винаги ще добавя стойност.

Научете повече за сертификатите за VDA 6.x, свържете се с нас още днес.