Skip to Menu Skip to Search Свържете се с нас. Bulgaria Интернет страници и езици Skip to Content

Услугите за тестване на алергени в хранителните продукти ви помагат да спазите изискванията за етикетиране на хранителните продукти и да защитите клиентите си. Като част от вашата програма за контрол на алергени в хранителните продукти можем да извършим тестване за наличие на алергени в хранителните продукти.

За да отговорите на изискванията за етикетиране на алергени на вашия(те) целеви пазар(и), трябва да бъдете запознати с алергенните съставки, както и с кръстосаното замърсяване с алергени, което може да възникне. Нашата всеобхватна и независима услуга за тестване и етикетиране включва всички тези аспекти на всеки етап от веригата на доставка на хранителни продукти. Ние използваме утвърдени методологии за тестване, като полимеразна верижна реакция (PCR) и ензимосвързан имуносорбентен аналитичен тест (ELISA), за да определим наличието на ниски нива алергени.

>Фактически, всички известни алергени в хранителните продукти са протеини, които могат да съществуват в големи количества и често оцеляват след обработката на хранителните продукти. Въпреки че почти всички хранителни протеини могат да бъдат алергенни, законодателството на Европейския съюз за етикетиране на алергените гласи, че най-вероятните причинители на алергични реакции са:

  • Целина
  • Глутен в зърнените култури (например ечемик, овес, ръж, пшеница)
  • Яйца
  • Риба
  • Лупин
  • Мляко и млечни продукти  
  • Мекотели (например различни видове миди и стриди)
  • Горчица
  • Ядки (например бадеми, бразилски орехи, кашу, лешници, макадамия, фъстъци, северноамерикански орехи, шамфъстък, орехи)
  • Ядивни морски ракообразни (например раци, омари, скариди)
  • Сусамово семе
  • Соя
  • Серен диоксид и сулфити (при нива над 10mg/kg или 10mg/L)

Свържете се със SGS сега, за да разберете по какъв начин нашето тестване на алергените в хранителните продукти може да гарантира, че ще спазите регулаторните изисквания и ще ви помогне да защитите потребителите.