Skip to Menu Skip to Search Свържете се с нас. Bulgaria Интернет страници и езици Skip to Content

Сертифицирането по доброволната програма за квалифицирани вносители (VQIP) съгласно FSMA от SGS ви помага да спазите изискването за сертифициране на чужди доставчици от трети страни.

Доброволната програма за квалифициране на вносители (VQIP) в съответствие със Закона за модернизация на безопасността на храните на САЩ (FSMA) е програма за сертифициране на трети страни, акредитирана от Американската агенция по храните и лекарствата (FDA). Чуждите доставчици могат да кандидатстват за сертифициране по доброволната програма за квалифицирани вносители (VQIP) съгласно FSMA, което е предварително изискване за вносителите, кандидатстващи за ускорено внасяне на храни по VQIP.

Акредитирани сме от Американския национален институт за стандартизация (ANSI) за сертифициране на чужди доставчици на храни съгласно акредитираната от FDA програма за сертифициране на трети страни в съответствие с FSMA.

Защо да изберете сертифициране по доброволната програма за квалифицирани вносители (VQIP) съгласно FSMA, предлагано от SGS?

Сертифицирането по доброволната програма за квалифицирани вносители (VQIP) съгласно FSMA ви помага:

  • Да отговорите на изискванията за сертифициране на чужди доставчици от трети страни – предварително изискване за вносителите в САЩ, които кандидатстват за сертифициране по доброволната програма за квалифицирани вносители (VQIP).
  • Да кандидатствате за сертифициране в съответствие с FSMA като чужд доставчик (извън САЩ).

Сертифициране по доброволната програма за квалифицирани вносители (VQIP) съгласно FSMA може да се получи след необявен регулаторен одит. Изисква се ежегодно сертифициране.

Водещ в света доставчик на услуги по сертифициране

Като световен лидер в предоставянето на услуги по верификация и сертифициране, ние сме акредитиран орган за сертифициране на трети страни и отговаряме на действащите изисквания на 21 CFR част 1, подчаст M. Акредитирани сме да извършваме одити на безопасност на храни и да сертифицираме компании/съоръжения, които отговарят на съответните изисквания.

Сертифицирането по доброволната програма за квалифицирани вносители VQIP:

  • Извършва се за целите на правилника за сертифициране на трети страни на FSMA, като удостоверява, че дадена компания/съоръжение отговаря на действащите изисквания за безопасност на храните на Федералния закон за храни, лекарства и козметика на САЩ (FD&C Act), както и на разпоредбите на FDA.
  • Използва се също, когато е дадено разрешение от FDA за прилагането му за определени съоръжения за хранителни продукти в дадени страни или обекти на доставчици, въз основа на оценка на риска на FDA.
  • Приложимо е за всички категории храни, регулирани от FDA, в това число категории, които не са обхванати от правилата за превантивен контрол, като морски дарове, сокове и т.н.

Свържете се с нас днес, за да научите повече как можем да ви помогнем да се подготвите за сертифициране по доброволната програма за квалифицирани вносители (VQIP).