Какво търсите?

Тестване на хигиената на храните

Защитата от замърсяване на съответната марка и потребителите е от първостепенно значение за ресторантьорите и производителите. Замърсителите, алергените и микроорганизмите се предават лесно, но правилните процедури за обработка и ефективният режим на тестване могат да сведат до минимум риска от замърсяване.

Проби (тампони) се вземат на ниво клиент в, например, ресторанти, хотели, болници и производствени бази. След това пробите (тампоните) се изпращат до нашите лаборатории, акредитирани по ISO 17025, за тестване за микроорганизми и алергени. Ние прилагаме традиционни и бързи методи за тестване за микроорганизми, както и за алергени.

Индикаторни видове

Управлението на разходите и времето за обработка е важно; закъсненията могат да изложат служителите и потребителите на неприемлив риск. Тестването с индикаторни видове е интелигентен начин да се оценят хигиенните условия по начин, който може да осигури подаване на ранно предупреждение за проблеми, свързани със замърсяването, и да подчертае необходимостта от извършване на допълнителни диагностични тестове. Най-често използваните за тестване индикаторни видове включват:

  • Общ брой анаеробни микроорганизми
  • Плесени и дрожди
  • Сулфитредуциращи клостридии
  • Фекални колиформни бактерии
  • Ентеробактерии
  • Enterococcus spp.
  • Staphylococcus aureus
  • Ешерихия коли (Escherichia coli)

И за мониторинг на патогени в околната среда:

  • Salmonella spp.
  • Listeria spp.

Нормативни изисквания

Тестването за безопасност и хигиена на храните се различава според съответните разпоредби на страната на присъствие и конкретния продукт. Нашите експерти могат да ви консултират относно съответните разпоредби и изисквания за изпитване.

Ефективното тестване помага за предотвратяване на достигането на заразени продукти до потребителите и намалява риска от унищожаване на продукти по силата на „фалшиво положителни“ резултати от тестовете. Неправилно проектирана и изпълнена програма за тестване може да доведе до пускане на замърсен продукт във веригата на доставки

Свържете се с местния офис на SGS, за да получите достъп до нашата глобална мрежа от лаборатории за тестване на храни, акредитирани по ISO 17025.

Услуги за тестване на хигиената на храните от SGS – пълна гама от тестове за безопасност и хигиена на храните, които да демонстрират съответствие с хигиенните норми.

Свързани услуги

Новини и информация

Свържете се с нас.

  • СЖС България ЕООД

бул. Цариградско Шосе 115Г Мегапарк, етаж 6, зона С София, 1784 България,

, 1784,

София, България