Skip to Menu Skip to Search Свържете се с нас. Bulgaria Интернет страници и езици Skip to Content

Услуги за тестване на хигиената на храните от SGS – пълна гама от тестове за безопасност и хигиена на храните, които да демонстрират съответствие с хигиенните норми.

Защитата от замърсяване на съответната марка и потребителите е от първостепенно значение за ресторантьорите и производителите. Замърсителите, алергените и микроорганизмите се предават лесно, но правилните процедури за обработка и ефективният режим на тестване могат да сведат до минимум риска от замърсяване.

Проби (тампони) се вземат на ниво клиент в, например, ресторанти, хотели, болници и производствени бази. След това пробите (тампоните) се изпращат до нашите лаборатории, акредитирани по ISO 17025, за тестване за микроорганизми и алергени. Ние прилагаме традиционни и бързи методи за тестване за микроорганизми, както и за алергени.

Индикаторни видове

Управлението на разходите и времето за обработка е важно; закъсненията могат да изложат служителите и потребителите на неприемлив риск. Тестването с индикаторни видове е интелигентен начин да се оценят хигиенните условия по начин, който може да осигури подаване на ранно предупреждение за проблеми, свързани със замърсяването, и да подчертае необходимостта от извършване на допълнителни диагностични тестове. Най-често използваните за тестване индикаторни видове включват:

  • Общ брой анаеробни микроорганизми
  • Плесени и дрожди
  • Сулфитредуциращи клостридии
  • Фекални колиформни бактерии
  • Ентеробактерии
  • Enterococcus spp.
  • Staphylococcus aureus
  • Ешерихия коли (Escherichia coli)

И за мониторинг на патогени в околната среда:

  • Salmonella spp.
  • Listeria spp.

Нормативни изисквания

Тестването за безопасност и хигиена на храните се различава според съответните разпоредби на страната на присъствие и конкретния продукт. Нашите експерти могат да ви консултират относно съответните разпоредби и изисквания за изпитване.

Ефективното тестване помага за предотвратяване на достигането на заразени продукти до потребителите и намалява риска от унищожаване на продукти по силата на „фалшиво положителни“ резултати от тестовете. Неправилно проектирана и изпълнена програма за тестване може да доведе до пускане на замърсен продукт във веригата на доставки

Свържете се с местния офис на SGS, за да получите достъп до нашата глобална мрежа от лаборатории за тестване на храни, акредитирани по ISO 17025.