Skip to Menu Skip to Search Свържете се с нас. Skip to Content

Услуги по сертифициране на безглутенови храни от SGS – осигурете независима проверка на безглутеновия статус на вашите продукти, за да посрещнете нарастващите изисквания на потребителите.

Световният пазар на безглутеновите храни се разраства бързо. През 2015 г. стойността му е 4,63 милиарда долара, а се очаква тя да достигне 7,59 милиарда долара до 2020 г. В САЩ и Европа се увеличава броят на пациентите с целиакия или глутенова непоносимост. Това е важен фактор за стимулирането на пазарния растеж. Но повечето от последните приходи в този сектор могат да се отдадат на нагласата на потребителите, че безглутеновите храни са по-здравословни от храните, съдържащи глутен. Силното присъствие в обектите за търговия на дребно и правителствените инициативи в тези региони също ускоряват търсенето. Ако бъдете сертифицирани, това ще убеди потребителите, които търсят безглутенови храни, че продуктите ви отговарят на техните изисквания.

Защо да изберете услугите по сертифициране на безглутенови храни, предлагани от SGS?

Ние сме единственият сертифициращ орган, който ви предлага избор от схеми за сертифициране на безглутенови храни, така че можете да изберете онази, която отговаря на вашите конкретни изисквания. Осигуряваме цялостен подход за одит и сертифициране, като комбинираме одити на безглутенови храни с други одити на безопасността на храните. Като независима трета страна, ние ви предлагаме проверени начини за разграничаване от вашите конкуренти и за повишаване на доверието към вашите продукти сред потребителите с глутенова непоносимост.

Програма за сертифициране на безглутенови храни

Програмата за сертифициране на безглутенови храни (GFCP) е предназначена за търговци на дребно, производители, доставчици на хранителни услуги и селскостопански производители, които са задължени да спазват различните правителствени разпоредби и/или научни насоки за безглутенови храни, основаващи се на Кодекс Алиментариус. Програмата GFCP се реализира от акредитирани сертифициращи органи по ISO/IEC 17021-1ANAB на трети страни и е незадължителен стандарт, основаващ се на принципите на НАССР, който е одобрен от водещи северноамерикански организации по целиакия и се администрира от Групата за контрол на алергените.

Научете повече за Програмата за сертифициране на безглутенови храни (GFCP).

Организация за сертифициране на безглутенови храни

Организацията за сертифициране на безглутенови храни (GFCO) сертифицира хиляди продукти. Това е доброволна програма, разработена през 2005 г. от Групата за глутенова непоносимост (GIG) от Северна Америка – асоциация с нестопанска цел, финансирана от частни дарения. Организацията GFCO е насочена към търговци на дребно, производители и селскостопански производители и използва мерки за оценка и контрол на качеството, за да гарантира на потребителите, че храната им е безопасна. Сертифицирането включва оценки на риска, одити на предприятия и тестване на съоръжения и продукти както в предприятията, така и в търговските обекти. Готовите продукти, носещи логото на GFCO, трябва да съдържат 10 ppm или по-малко количество глутен.

Научете повече за Организацията за сертифициране на безглутенови храни (GFCО).

Зачеркнатият житен клас е символ на сертифицирани безглутенови продукти – самостоятелен одит в съответствие със стандарта за безглутенови храни на AOECS

Асоциацията на европейските дружества по целиакия (AOECS) е организация с нестопанска цел, включваща 35 национални европейски дружества по целиакия. Тя притежава и управлява една от най-широко разпознаваемите световни системи за сертифициране на безглутенови храни, базирана на стандарт, който гарантира безопасност по време на производството на безглутенови хранителни продукти.

Организацията „Coeliac UK“, която е член на AOECS, предлага сертифициране със символ на зачеркнат житен клас за производители на храни и напитки и за търговци на дребно на продукти, продавани във Великобритания, Европа и в цял свят. Производители и търговци на дребно, които отговарят на критериите на стандарта на AOECS, могат да лицензират този символ, който е международно призната регистрирана търговска марка, популяризирана от организации по целиакия в цял свят.

„Coeliac UK“ и SGS са разработили съвместно нов самостоятелен одит в съответствие със стандарта на AOECS. SGS ще действа като сертифициращ орган за одита.

Научете повече за самостоятелния одит в съответствие със стандарта за безглутенови храни на AOECS и схемата за сертифициране на безглутенови продукти със символа на зачеркнат житен клас.

Световен лидер в сферата на одитите и сертифицирането на безопасността на храните

Ние притежаваме богат опит в предоставянето на услуги за одит и сертифициране за хранително-вкусовата промишленост в световен мащаб. Международният ни екип от висококвалифицирани одитори ще ви помогне да гарантирате, че вашите продукти и услуги отговарят на най-високите стандарти за безопасност и качество.

Свържете се с нас за повече информация.