Skip to Menu Skip to Search Свържете се с нас. Bulgaria Интернет страници и езици Skip to Content

Вземането на проби и изпитването на сено и фуражи от SGS гарантират качеството на вашето сено.

Изпитването на фуража е в основата на определянето на дажбите, поради което получените резултати трябва да са точни. Сеното е силно променлив растителен материал, който се променя според полевите условия по време на растежа и жетвата. То е и с колебания по съотношението листа-стъбла, както и на количеството на сместа бобови растения/трева в рамките на една партида. SGS предоставя услуги по вземане на проби и изпитване за всички ваши нужди свързани със сено и фураж.

Вземането на правилна и представителна проба е най-важният фактор за правилния анализ на фуража. Докато лабораторният анализ може да определи качеството на предоставена проба, ако предоставената проба не представлява напълно качеството на цялата партида, не може да бъде осъществен правилен анализ.

Анализът на фураж обикновено включва суров белтък (CP), киселинни почистващи влакна (ADF), неутрални почистващи влакна (NDF), калций (Ca), фосфор (P), калий (K) и магнезий (Mg). Други елементи като желязо (Fe), манган (Mn), цинк (Zn) и мед (Cu) също са полезни за определянето на окончателната дажба. 

Свържете се се със вашият локален офис на SGS днес, за да обсъдим как нашето вземане на проби и изпитване на сено и фураж може да ви помогне да гарантирате качеството на вашето сено и да повиши ефективността на храненето.